Kraak de Klas is de escape room voor het basisonderwijs!

In je eigen lokaal snel een escape room creëren voor je leerlingen? Krijgen zij de kist open binnen 45 minuten?

 

Door middel van het oplossen van opdrachten en puzzels verzamelen de leerlingen codes van hangsloten die bevestigd zijn aan een houten kist. Elke code brengt ze dichter bij het openen van de kist. Als de kist is geopend of wanneer de tijd voorbij is, eindigt het spel. De codes zijn gekraakt (of niet).

 

Tijdens Kraak Kracht krijgen de leerlingen vervolgens inzicht in de vaardigheden die zijn ingezet tijdens het spel. Spelenderwijs aan de slag met de 21st century skills!

 


Tover je eigen lokaal om tot een escaperoom!

De basis van de klassikale versie van Kraak de Klas bestaat uit 3 houten kisten met daaraan verschillende hangsloten bevestigd.  

 

Elke houten kist wordt geleverd met de volgende 5 spannende hangsloten: sleutelslot, 3-cijferslot, 4-cijferslot, letterslot en richtingslot. Daarnaast bevat elke kist een slotvermeerderaar om meerdere hangsloten aan de kist te kunnen hangen  en een set Kraak Kracht. Afhankelijk van de bestelde spellen wordt een uv-zaklamp met bijbehorende stift met onzichtbare inkt of legoblokjes meegeleverd. Bij de kist worden 3 (zelf uitgekozen) spellen geleverd.  


Kraak de Klas is een perfect middel om te werken aan communiceren, samenwerken, probleemoplossend vermogen en creativiteit. In tegenstelling tot veel onderwijsmateriaal dat zich bij de 21st century skills voornamelijk richt op het gebruik van ICT.

Krijgen jullie de kist open binnen 45 minuten?